Nieuwsbrief Markting Service

PostHeaderIcon De voordelen van e-mail marketing


De voordelen van e-mail marketing hangen nauw samen met de eigenschappen van e-mail. Hieronder zetten we alle eigenschappen van e-mail met de bijbehorende voordelen voor e-mail marketing op een rij.

En verder

Relatief lage kosten per contact

De kosten van een e-mail campagne liggen in de praktijk zo’n 70% lager dan de kosten voor een direct mail campagne. Dit grote verschil heeft te maken met de veel lagere verzendkosten, verwerkings- en productiekosten van een e-mail campagne. Door de lagere kosten van e-mail campagnes kunt u voor hetzelfde budget meer marketingacties uitvoeren.


Snel op te stellen en te versturen

U kunt een e-mail campagne in zeer korte tijd opmaken en versturen. Hierdoor bent u in staat om snel in te spelen op ontwikkelingen. Het maakt snelle sales-acties (bijvoorbeeld last-minutes) mogelijk, die met direct mail niet mogelijk zijn.


Goede grafische mogelijkheden


Veel mensen kunnen tegenwoordig e-mails ontvangen in het grafisch verrijkt formaat HTML (e-mails die eruit zien als een webpagina). Door de opmaak in HTML kunt u uw merk veel beter uitdragen, de teksten beter leesbaar maken en aansprekende afbeeldingen toevoegen. Een goede grafische opmaak zorgt voor meer respons op uw e-mail campagne.


De respons is erg goed meetbaar

Bij een e-mail campagne kan de respons nauwkeurig gemeten worden. Zo kunt u meten hoeveel mensen de e-mailing goed ontvangen hebben, hoeveel ontvangers de e-mail hebben geopend, hoeveel er hebben doorgeklikt en hoeveel zich hebben uitgeschreven. Met deze gegevens krijgt u meer inzicht in de reacties van uw relaties op uw e-mail campagnes. Daarmee kunt u uw toekomstige e-mail campagnes verbeteren.


Timing is erg nauwkeurig te bepalen

Door de snelheid van e-mail is het tijdstip waarop uw doelgroep uw e-mail campagne ontvangt heel nauwkeurig te bepalen. Een goede timing kan de respons op uw e-mailing enorm verbeteren.

Veel mogelijkheden voor personalisatie

E-mail biedt vergaande mogelijkheden voor personalisatie. Niet alleen kunnen ontvangers persoonlijk worden aangesproken met hun eigen naam in de aanhef van de e-mail en in het aan-veld. Ook de aanspreekvorm (u/jij), de inhoud, formaat (tekst of HTML) en frequentie kunnen op de behoefte van de ontvanger worden aangepast.


De respons komt snel binnen

De responstijd van e-mail is in vergelijking met direct mail erg kort. De eerste reacties komen al na een minuut binnen. Twee dagen na de e-mailing heeft u bijna alle respons binnen, terwijl bij een direct mailing u soms nog reacties krijgt na enkele weken. Door de zeer korte periode waarin de reacties op een e-mailing binnenkomen kan de respons erg efficiënt worden afgehandeld.


Mensen laten zich graag via e-mail informeren

Steeds meer mensen gebruiken e-mail en steeds meer mensen willen in toenemende mate via e-mail met bedrijven communiceren. De waardering voor een goede, met toestemming van de ontvanger verstuurde, e-mail is erg hoog. Onderzoek heeft uitgewezen dat e-mails veel vaker geopend en gelezen worden dan traditionele mailingen. Met een e-mail nieuwsbrief zult u een groot deel van uw relaties een dienst bewijzen.


Laagdrempelig

Bezoekers op uw website die nog geen klant van u zijn, blijken in de praktijk zeer wel bereid (mits ze interesse hebben in uw producten/diensten) hun e-mail adres te geven om informatie van u te ontvangen. Deze drempel blijkt veel lager dan het afgeven van naam/adres/woonplaats-gegevens. Door een goede invulling van de e-mail communicatie zorgt dit voor extra klanten.


Interactiviteit door doorklik-links

Email biedt veel mogelijkheden voor interactiviteit, zoals een doorklik link naar uw website, een mail-to link waarmee de ontvanger direct een e-mail kan sturen naar uw organisatie, een tell-a-friend link om de e-mail eenvoudig door te sturen of een kleine vragenlijst. Door het toevoegen van doorklik-links naar uw website kunt u gericht traffic genereren op uw website. E-mail is daarom als pushmedium een krachtige aanvulling op uw website (pullmedium) om uw online activiteiten rendabel te maken.
Ik wil een maand gratis E-mail Marketeer uitproberen.
Quick-Email
Alle nieuwsbrief voordelen
Lees meer...

  • Whitpaper


Of u nu een bestand moet opbouwen of uitbreiden

Een goed e-mailbestand op (uit) bouwen gaat niet vanzelf.

Vraag onze whitpaper
30 tips om e-mail adressen te verzamelen aan.
Q-Email Nieuwsbrief
onze nieuwsbrief