Nieuwsbrief Markting Service

PostHeaderIcon Algeheel verbod op spamSpamverbod per 1 oktober 2009 Op 1 oktober 2009 gaat de nieuwe Telecommunicatiewet in werking en is er een wettelijk kader voor het verzenden van ongevraagde elektronische berichten aan bedrijven gekomen
Door het nieuwe verbod is nu ook spam aan rechtspersonen verboden en ontstaat een algeheel spamverbod in Nederland. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken zondag bekendgemaakt. Hiermee moet de schade die spam veroorzaakt bij internetproviders en andere bedrijven afnemen.
Telecom-waakhond Opta kan Nederlandse bedrijven die toch doorgaan met het versturen van spam boetes opleggen, die kunnen oplopen tot 450.000 euro.

Wettelijke eisen voor het verzenden van elektronische berichten
Wanneer u berichten verstuurt, moet u aan de volgende eisen voldoen:
  1. de ontvanger moet toestemming hebben gegeven
  2. de ontvanger moet zien van wie berichten afkomstig zijn
  3. de ontvanger moet zien hoe en bij wie hij zich kan afmelden als hij geen prijs meer stelt op ontvangst van deze berichten
Voorafgaande expliciete toestemming vragen
Voordat u berichten mag versturen, moet de ontvanger u ‘uitdrukkelijk’ en ‘geïnformeerd’ toestemming geven. ‘Uitdrukkelijk’ betekent bijvoorbeeld dat een ontvanger zelf een kruisje op een (web)formulier moet zetten of 'ja' moet invullen. Een bepaling in de algemene voorwaarden is dus niet ‘uitdrukkelijk’. Ook vage beschrijvingen als 'u geeft toestemming voor de ontvangst van e-mails van dit bedrijf en partners' zijn niet ‘uitdrukkelijk’. Het moet duidelijk zijn waarvoor de ontvanger precies toestemming geeft.
Quick-Email
  • Algeheel verbod op spam


    Het is met ingang van oktober 2009 verboden om spam, ongevraagde e-mail met veelal reclameboodschappen, te versturen naar bedrijven. Spam aan personen was in Nederland al verboden.


  • Whitpaper


Of u nu een bestand moet opbouwen of uitbreiden

Een goed e-mailbestand op (uit) bouwen gaat niet vanzelf.

Vraag onze whitpaper
30 tips om e-mail adressen te verzamelen aan.
Q-Email Nieuwsbrief
onze nieuwsbrief